Niels Daniel


Go to content

waar en wanneer

2009


28-29 augustus - Een leuke show om de zomer af te sluiten. De Flanders Fliffis Cup en World Cup Trampoline en Tumbling - met Niels achter de microfoon - haalt de allerbeste gymnasten in hun disciplines naar Oostende. Erbij zijn is een must, want dit soort acrobaten krijg je maar hoogst zelden in ons land te zien.

30-31 mei - Niels kan zich geen Pinksterweekend meer herinneren zonder International Rhytmic Cup in Mol. Een leuk tornooi, pima gymnasten maar vooral ontzettend veel gezelligheid. Wie ooit op dit tornooi geturnd heeft, komt zo snel mogelijk terug.

22-23 mei
- De No Limits Open ritmisch turnen verkast naar een nieuwe locatie: de wedstrijdvloer van de negende editie ligt dit keer in de compleet vernieuwde Antwerpse Arenahal. Het tornooi belooft opnieuw fantastisch te worden, met topgymnasten uit alle werelddelen. Net als de voorbije 8 edities is Nielsde presentator van dienst.

18 april
- Internationale wedstrijden voor ritmische gymnasten van een bescheiden niveau zijn op 1 hand te tellen. Precies daarom is de Elegantia Cup in Lille een uniek tornooi. Niels is blij dat hij voor deze tweede editie opnieuw geboekt is.

9-12 april
- Niels prestenteert voor het vierde jaar op rij de Flanders International Acro Cup. De zaal zit bomvol tijdens de finale. Gelijk hebben al die toeschouwers, want de show is opnieuw adembenemend. Kan moeilijk anders, want de deelnemerslijst puilt uit van medaillewinnaars op Europese- en wereldkampioenschappen.

8 maart
- Back in full force na de doorgaans rustige wintermaanden. Het Vlaams Kampioenschap ritmisch turnen heeft dit jaar de sporthal van Mol als decor. Lotje Diels wint de trofee. Geen toeval, zal later blijken, want ze schittert op Grand Prix van Kiev. Niels zit achter de microfoon.

Winter 08-09 - De nieuwe sportzender Exqi Sport trekt volop de kaart van de nevensporten. Niels geeft live-commentaar bij een hele waslijst evenementen, waaronder het EK Curling, de TTR-tour Snowboarden, het WK handbal, de Euro Hockey League en enkele korfbalinterlands.

2008


26-27 september - The sky is the limit. Nou ja, het dak van klimmuur Klimax in Puurs dan toch. Want daar klimmen ze opnieuw voor de Goldfinger Wereldbekermanche. Veel publiek elk jaar, en da's niet echt een verrassing want de Goldfinger is een wedstrijd van een ongekend niveau. Niels presenteert dit jaar.

10-11 mei - Voor de 10de keer al is Den Uyt in Mol het decor van de International Rhytmic Cup. Veel deelnemers. Erg veel. Niels klopt lange dagen. Maar met alle plezier, want de wedstrijd verloopt ook dit keer vlekkeloos.

2-3 mei - Veel repeaters op de No Limits Open 2008. De gymnasten komen graag terug. Kan ook moeilijk anders, want het ritmiektornooi is een voorbeeld van hoe je je een wedstrijd organiseert. Niels is er al bij voor het 8ste jaar. Wat hem betreft mogen ze hem al boeken voor de komende 88 jaar.

5 april - De clubleiding van Elegantia in Lille pakt uit met een nieuwigheid. Een internationaal tornooi ritmisch turnen voor gymnasten van het C- en D-niveau. Geen wereldtoppers, verre van, maar wel gymnasten die het ook eens leuk vinden om zich te meten met hun collega's uit het buitenland. Niels zit achter de microfoon en hoopt dat de Elegantia Cup een blijvertje is.

27-30 maart - Acrofeestje in Puurs. De Flanders International Acro Cup moet het dit jaar zonder wereldbekermanche stellen, maar dat mag de pret niet derven. De Belgen stelen de show, Niels praat die show aan elkaar.

2007


29 september - Een family night out in Kortrijk. Niels presenteert de Best Showteams Finale. Een helse show! Sportcampus Lange Munte is de plaats van het gebeuren.

28-30 juni - Dat tumbling en trampoline geen sporten zijn voor watjes, weet Niels al langer. Maar op de Fliffis Cup en World Cup Trampoline en Tumbling sluit hij de twee gymnastiekdisciplines heleml in zijn hart. De wedstrijd in Oostende is meteen het afscheid van An De Win. Zij trekt naar Canada om aan de slag te gaan bij Cirque du Soleil. Een emotioneel moment.

23 juni - Een internationaal tornooi ritmisch turnen in Brasschaat. Het Guldensporentornooi werd helemaal uitgetekend op maat van de jongere gymnasten. Niels probeert de namen van de deelneemsters te onthouden. Wellicht duikt er over enkele jaren wel eentje op in een heel grote wedstrijd.

26-27 mei - De International Rhytmic Cup in Mol wordt elk jaar leuker en gezelliger. Maar ook spannender? Nope. Silvija Miteva (BUL) turnt de concurrentie op een hoopje en wint de all-roundwedstrijd n alle tuigfinales. Een straffe madam. Niels praat het tornooi aan mekaar.

17-20 mei - Daria Koroleva is outstanding op de 7de editie van de No Limits Open ritmisch turnen in Ekeren. Niels presenteert het tornooi al van bij de allereerste uitgave. De juryvergaderingen waren toen nog in het Latijn. Een van Niels' favoriete wedstrijden!

12-15 april - Niels begint aan het tweede deel van een acro-marathon. Dit keer is de Flanders International Acro Cup aan de beurt. Wat het aantal deelnemers betreft n van de grootste tornooien ter wereld. Het niveau is van wereldklasse. Smullen!

7-9 april - In Puurs zitten ze niet om een stunt verlegen. Op amper 6 weken tijd slagen Danny Cuyt en zijn team erin om de World Cup Finals Acrobatic Gymnastics uit de grond te stampen. Wereldwijd het belangrijkste tornooi van het jaar. "A show worth it's name", vindt de FIG. Niels presenteert.

Back to content | Back to main menu